Cum poate UE să scoată din Ucraina cerealele blocate din cauza războiului. Ce rol va juca portul Constanţa în hrănirea întregii lumi

Cum poate UE să scoată din Ucraina cerealele blocate din cauza războiului. Ce rol va juca portul Constanţa în hrănirea întregii lumi

Bruxelles-ul şi Kievul se uită la realitatea brutală că pur şi simplu nu există nicio modalitate de a exporta recoltele masive de cereale ale Ucrainei în lume fără a deschide un coridor maritim prin Marea Neagră. Cu o criză alimentară care se profilează şi care îi va afecta cel mai tare pe cei mai săraci, planul UE de a scoate milioane de tone de cereale din silozurile ucrainene şi de a le transporta apoi în ţările cele mai înfometate de pe glob nu este suficient pentru a rezolva problemele, conform unei analize Politico Europe. 

Comisia Europeană a lansat luna trecută o misiune de salvare pentru a ajuta Ucraina să transporte produsele alimentare pe cale rutieră şi feroviară, mai degrabă decât prin ​​porturi precum Odesa şi Mariupol, care înainte de războiul pornit de Putin în Ucraina erau responsabile pentru 90% din exporturi.

Rusia a distrus oraşul Mariupol, iar la Odesa, forţele ucrainene au minat apele din apropiere pentru a contracara orice încercare de atac amfibiu. 

Afla mai multe despreblocjcerealerazaboiucraina
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt