Cum vrea UE să reducă poluarea în Europa prin taxarea centralelor de apartament, a maşinilor şi transporturilor navale

Cum vrea UE să reducă poluarea în Europa prin taxarea centralelor de apartament, a maşinilor şi transporturilor navale

Uniunea Europeană vrea să îşi restructureze piaţa carbonului, în ideea de a reduce mai rapid emisiile poluante şi a pune un preţ pe poluarea provenită din transporturile navale, rutiere şi sistemele de încălzire ale clădirilor, informează Reuters.

Executivul comunitar va propune luna viitoare cea mai amplă revizuire a sistemului de comercializare a certificatelor de emisii (ETS), de la lansarea sa în 2005, care obligă poluatorii să cumpere certificate care să acopere emisiile lor de CO2.

Actualul sistem de comercializare a certificatelor de emisii (ETS) obligă centralele electrice, fabricile şi companiile aeriene cu zboruri în Europa să achiziţioneze certificate de acest fel tot mai costisitoare, creând astfel un stimulent financiar pentru a polua mai puţin, informează Agerpres.

Recent, UE a ajuns la un acord vizând reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră cu cel puţin 55% până în 2030 comparativ cu nivelul din 1990, o nouă ţintă mai ambiţioasă care va necesita ca emisiile să scadă mai rapid în toate sectoarele, de la agricultură şi până la industria grea.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt