Expoziţie cu rochia de mireasă a prinţesei Diana

Expoziţie cu rochia de mireasă a prinţesei Diana

Rochia de mireasă a prinţesei Diana a fost expusă publicului pentru prima dată după 25 de ani. Creaţia poate fi văzută la Palatul Kensington, fosta reşedinţă a prinţesei şi actuala reşedinţă a ducelui şi ducesei de Cambridge.

Cu o lungime de 7,6 metri, rochia a oferit un adevărat spectacol vizual pe parcursul drumului tinerei mirese către
altar, în Catedrala St. Paul. Nunta prinţesei Diana cu prinţul Charles a avut loc în urmă cu 41 de ani, în iulie 1981, iar evenimentul a fost unul extrem de grandios, urmărit de oameni din toată lumea.

La cererea prinţesei, rochia a fost creată de designerii David şi Elizabeth Emmanuel. Corsetul este decorat cu o dantelă care a aparţinut Reginei Maria şi are aplicate 10 mii de paiete şi perle valoroase. De asemenea, rochia a avut cea mai lungă trenă folosită vreodată, nu mai puţin de opt metri.

Creaţia poate fi admirată până pe 2 ianuarie 2022, în cadrul expoziţiei Royal Style in the Making. Atât prinţul William cât şi prinţul Harry şi-au dat acordul ca rochia, purtată de mama lor, să fie prezentată aici. Cu o fustă amplă şi mâneci bufante, decorate cu fundiţe şi volane, rochia e o combinaţie între tradiţie şi moda anilor 80.

Ea s-a stins din viaţă pe 31 august 1997, într-un accident de maşină.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt