Fără tutun în Noua Zeelandă

Fără tutun în Noua Zeelandă

Autorităţile din Noua Zeelandă vor interzice prin lege ţigările pentru persoanele sub 14 ani. Deşi vânzarea de tutun pentru cei care nu depăşesc această vârstă va fi interzisă până în 2025, interdicţia va rămâne în vigoare pentru tot restul vieţii persoanei respective. Decizia face parte dintr-un plan dur de combatere a fumatului pentru generaţiile următoare.

Persoanele cu vârsta de până la 14 ani la data intrării în vigoare a legii nu vor mai putea să cumpere niciodată tutun în mod legal. Singurele produse din tutun care vor mai putea fi cumpărate de aceştia sunt cele cu un nivel foarte scăzut de nicotină.

Potrivit autorităţilor sanitare din această ţară, patru din cinci neozeelandezi încep să fumeze până la vârsta de 18 ani, iar 96% până la vârsta de 25 de ani. Oficialii speră ca noua lege să contribuie la evitarea a aproximativ cinci mii de decese care au loc anual din cauza fumatului.

De asemenea, autorităţile şi-au propus ca această măsură să-şi atingă obiectivul de a reduce rata naţională a fumatului la adulţi la mai puţin de 5% până în 2025. Legea urmează să treacă prin procesul legislativ, iar dacă va fi aprobată, va intra în vigoare de anul viitor.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt