Femeile intră în era sclavagismului

Femeile intră în era sclavagismului

Afganistanul este în haos! Mii de oameni s-au călcat în picioare la aeroport pentru un loc în avioanele militare care au apucat să decoleze! 640 au prins un loc într-o aeronavă iar alţii au murit încercând să se urce chiar pe avion. Odată cu preluarea puterii de către talibani, femeile sunt primele expuse represiunilor. La Kabul mai sunt acum 27 de români. O aeronavă militară a decolat cu puţin timp în urmă spre Kabul pentru a-i aduce acasă!

Mii de afgani continuă să fugă din calea talibanilor de frica represiunii şi acaparează aeroportul din Kabul.

Imagini dintr-un avion militar american de mari dimensiuni au devenit virale pe reţelele sociale şi şochează o lume întreagă. Disperaţi, 640 de afgani au intrat într-o aeronavă destinată să transporte, în mod normal, de patru ori mai puţin pasageri.

Femeile din Afganistan şi-au pierdut acum… orice fel de drept. Acestea nu mai au voie să iasă singure pe stradă, să îşi descopere faţa, să se machieze şi să îşi facă manichiura sau să vorbească neîntrebate. În caz contrar, acestea vor fi bătute, torturate, abuzate fizic sau chiar omorâte. O membră a parlamentului afgan a declarat că se teme pentru viaţa ei şi pentru faptul că nu va mai putea lucra.

Clarissa Ward, jurnalist al postului de televiziune CNN, era în timpul unei filmării pe străzile din Kabul, în momentul în care talibanii au preuat puterea.

În timp ce mii de afgani invadau aeroportul din Kabul pentru a fugi, soldaţii talibani înarmaţi se relaxau în parcurile de distracţii. Imagini postate pe reţelele arată cum militarii se dau în maşinuţele destinate copiilor, în timp ce alţii sunt filmaţi într-un carusel sau se antrenează într-o sală de fitness.

În acest timp, o aeronavă românească a decolat deja spre Kabul! 27 de români mai sunt acum acolo.

Între timp, Turcia a construit deja un gard lung de 150 de km pentru a bloca exodul afganilor spre ţara lor şi implicit spre Europa!

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt