Florida a anulat toate restricţiile anti-COVID. „Este ceea ce trebuie făcut ţinând cont de datele de care dispunem"

Florida a anulat toate restricţiile anti-COVID. „Este ceea ce trebuie făcut ţinând cont de datele de care dispunem"

Guvernatorul statului american Florida a ridicat luni, cu efect imediat, toate restricţiile asociate pandemiei de COVID-19. El şi-a justificat decizia prin disponibilitatea şi eficacitatea vaccinurilor împotriva coronavirusului SARS-CoV2, relatează AFP, citată de Agerpres.

Ron DeSantis a promulgat o lege care pune capăt stării de urgenţă la 1 iulie în acest stat american, care impunea o serie de restricţii în faţa pandemiei de coronavirus, şi a semnat apoi un decret care avansa data de intrare în vigoare a acelei măsuri începând de luni, 3 mai.

„Este ceea ce trebuie făcut ţinând cont de datele de care dispunem”, a spus guvernatorul într-o conferinţă de presă organizată în St. Petersburg, un oraş situat în apropiere de Tampa, referindu-se la numărul zilnic al cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 şi la cel al deceselor asociate COVID-19, în scădere constantă, în timp ce programul de vaccinare continuă să fie implementat.

Aproape 9 milioane de persoane, reprezentând 41,9% dintre cei 21,5 milioane de locuitori ai acestui stat american, au făcut cel puţin o doză a unui vaccin anti-COVID-19, potrivit autorităţilor sanitare americane.

„Persoanele care nu sunt încă vaccinate astăzi se află în această situaţie cu siguranţă nu din cauza unei lipse de stoc, sau a unei lipse de disponibilitate a vaccinurilor”, a adăugat guvernatorul din Florida.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt