Focuri trase de talibani, lângă aeroportul din Kabul. Clarissa Ward, CNN: „Au biciuit oamenii, au tras cu armele în aer sau spre ei”

Focuri trase de talibani, lângă aeroportul din Kabul. Clarissa Ward, CNN: „Au biciuit oamenii, au tras cu armele în aer sau spre ei”

Reporterul CNN aflat în Afganistan, Clarissa Ward, a transmis, miercuri, de pe străzile din Kabul, descriind situaţia din capitala Afganistanului. Potrivit relătarii acesteia, în apropierea aeroportului din Kabul, talibanii au tras spre oamenii care încearcă să ajungă în interiorul aeroportului. În acelaşi timp, în oraşul Jalalabad, talibanii au tras spre o mulţime de oameni care a ieşit pe străzi cu drapelul afgan. Aceştia înlocuiseră steagul insurgenţilor din piaţa principală a oraşului. Potrivit Reuters, cel puţin trei persoane au fost ucise.

Oamenii s-au strâns în jurul aeroportului din Kabul în încercarea de a fugi, în timp ce ţările occidentale, inclusiv Statele Unite şi Regatul Unit, încearcă să-şi evacueze proprii cetăţeni şi unii cetăţeni afgani care caută protecţie. Talibanii se află în afara aeroportului, şi încearcă să controleze mulţimea, relatează Clarissa Ward.

„Au biciuit oamenii, au tras cu armele în aer sau spre oameni”, a spus ea. „În interiorul aeroportului, pare mai puţin haos, deoarece zona este controlată. Însă, este incredibil de intimidant pentru oamenii care doresc cu disperare să părăsească această ţară şi se tem că talibanii nici măcar nu-i vor lăsa să treacă de acele puncte de control.”, spune jurnalistul CNN.

Mulţi sunt speriaţi pentru viaţa lor şi vor să fugă din ţară. Un membru al forţelor de securitate ale fostului preşedinte Ashraf Ghani spune că a primit mesaje de ameninţare de la talibani şi crede că el şi familia sa vor fi ucişi.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt