Franţa asigură gratuitatea trenurilor pentru refugiaţii ucraineni

Franţa asigură gratuitatea trenurilor pentru refugiaţii ucraineni

Franţa va autoriza refugiaţii ucraineni să circule gratuit în trenuri pe distanţe lungi, au anunţat luni ministrul transporturilor şi compania feroviară naţională, potrivit AFP şi EFE

Polonia, Germania şi Austria au luat deja măsuri similare.

"Drama care loveşte Ucraina ne atinge pe toţi. Grupul feroviar SNCF şi feroviarii sunt solidari cu refugiaţii ucraineni. La fel ca şi omologii noştri europeni, le vom permite să circule gratuit în Franţa la bordul TGV şi trenurilor Intercity", a indicat preşedintele director general al grupului public, Jean-Pierre Farandou, pe Twitter.

Este "natural pentru grupul SNCF să participe la solidaritatea cu refugiaţii ucraineni", a adăugat un purtător de cuvânt.

Referindu-se la situaţia din Ucraina, ministrul francez delegat al transporturilor Jean-Baptiste Djebbari a indicat, într-un interviu acordat publicaţiei La Provence, că "i s-a cerut să securizeze ruta de sud, care permite de exemplu să se ajungă în Republica Moldova pentru ca cei care vor să părăsească Kievul să o poată face în deplină securitate".

Această cale ar permite "unei părţi a personalului diplomatic şi celor 500-700 de francezi rezidenţi în prezent la Kiev" să plece din capitala ucraineană, a declarat el.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt