Franţa dă în clocot, 150.000 de oameni în stradă

Franţa dă în clocot, 150.000 de oameni în stradă

Protestele nu mai contenesc în Franţa. Iar decizia guvernului de la Paris de a da undă verde inoculării oamenilor cu cea de-a treia doză de vaccin a inflamat şi mai tare spiritele. 150 de mii de oamenii au manifestat în întreaga ţară. Manifestaţiile de amploare au intrat în cel de-al 8-lea weekend consecutiv.

Peste 20 de mii de oameni au mărşăluit pe străzile Parisului, în semn de protest faţă de introducerea permisului sanitar în restaurante, centrel comerciale şi în spaţiile culturale din întreaga Franţa. Protestele au căpătat puternice accente antiprezidenţale.

Nemulţumirea populară a fost sporită de decizia guvernului de a permite imunizarea cu o a treia doză de vaccin pentru persoanele vârstnice şi vulnerabile.

Protestele au devenit pe alocuri violente. Sute de protestatari au intrat cu forţa în celebrul centru comercial Forum des Halles, iar poliţia a intervenit în forţă. 3 oameni au fost reţinuţi

În Marsilia, mii de oameni au plecat din Portul Vechi şi au mărşăluit pe străzile din centrul oraşului, în timp ce fluturau steagul francez.

Demonstraţii de amploare au avut loc şi Montpellier, Lyon, Nisa, Lille, Rennes, Nantes, Bordeaux şi Strasbourg. Potrivit Ministerului de Interne francez, protestele au cuprins peste 200 de oraşe din Hexagon

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt