Geoană: Putin nu şi-a abandonat planul iniţial de a ocupa Ucraina sau măcar de a decapita regimul de la Kiev

Geoană: Putin nu şi-a abandonat planul iniţial de a ocupa Ucraina sau măcar de a decapita regimul de la Kiev
Profimedia

Adjunctul secretarului general al NATO, Mircea Geoană, spune că preşedintele rus Vladimir Putin nu a abandonat planul său iniţial de a decapita regimul de la Kiev sau de cuceri capitala Ucrainei. Geoană mai spune că, pe de altă parte, există riscul luării unor decizii ad-hoc, care nu iau în calcul realitatea de pe teren, nici rezistenţa îndârjită a ucrainenilor.

Geoană a comentat declaraţia şefei spionajului SUA, Avril Haines, care a spus că Putin ar intenţiona să meargă mai departe de regiunea separatistă Donbas din Ucraina, spre Transnistria.

„M-am întâlnit cu doamna Haines şi avem analize foarte similare. Există o discrepanţă semnificativă între nivelul ambiţiei politice a preşedintelui Putin - noi nu credem că şi-a abandonat planul iniţial de a ocupa Ucraina sau măcar de a decapita regimul de la Kiev. Nu a reuşit să facă asta, aşa că are ambiţii politice la un nivel ridicat, în timp ce capabilităţile militare, trupele pe care le are la sol, înfrângerea suferită la Kiev, faptul că are probleme cu moralul trupelor, prin toate acestea vedem o discrepanţă între ambiţiile politice şi capabilităţi”, a spus Geoană într-un interviu la CNN.

Afla mai multe despregeoanakievnatoputinrusiaucraina
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt