Ies la lumină ororile războiului din Ucraina

Ies la lumină ororile războiului din Ucraina

Războiul din Ucraina scoate la suprafaţă noi orori făcute de armata rusă. Poliţia ucraineană susţine că s-au descoperit 25 de lagăre de tortură în Harkov. Între timp, pe front, miliarii ucraineni au provocat pierderi grele trupelor ruse în Bahmut.

Autorităţile ucrainene au descoperit noi camere de tortură în teritoriile eliberate din regiunea Harkov. Prizonierii din aceste lagăre ar fi fost supuşi la chinuri groaznice. Alertele de raid aerian au sunat în mai multe regiuni ale Ucrainei. Ruşii au atacat, din nou, zona de est a ţării.

Chiar dacă dronele sunt doborâte şi nu-şi ating ţinta, lansarea lor în număr mare riscă să epuizeze resursele apărării antiaeriene a Ucrainei. Pe front, ucrainenii au contraatacat şi au bombardat o cazarmă improvizată din Makiivka, în Luhanks, regiune anexată de ruşi. Au distrs cu rachete himars clădirea unei şcoli în care se adăposteau soldaţi ruşi. Rusia a confirmat explozia, după ce iniţial a negat-o. Sunt cel puţin 60 de morţi în urma exploziei.

Între timp, locuitorii din Kiev s-au bucurat pentru puţin timp de lipsa bombardamentelor asupra capitalei. Zeci de familii cu copii au participat la un spectacol de Anul Nou. Spectacolul a fost primul din ultimele luni care nu a fost întrerupt de sirenele raidului aerian forţând actorii şi publicul să se retragă în adăposturi.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt