„Iniţial am refuzat, dar am primit ordin”. Mărturii din procesul soldatului rus acuzat că a împuşcat un civil în Ucraina

„Iniţial am refuzat, dar am primit ordin”. Mărturii din procesul soldatului rus acuzat că a împuşcat un civil în Ucraina
Profimedia

S-a reluat procesul soldatului rus acuzat că a împuşcat mortal un civil în Ucraina. Vadim Şişimarin, în vârstă de 21 de ani, este judecat pentru uciderea unui bărbat de 62 care mergea cu bicicleta prin satul Ciupakivk. Miercuri, rusul a pledat „vinovat”, însă procesul a fost amânat pentru joi, deoarece prea mulţi membri ai presei se înghesuiau în sala de judecată din Kiev.

Joi, soţia bărbatului de 62 de ani, ucis în timp ce mergea pe bicicletă, a depus mărturie în faţa instanţei. Aceasta a spus că soţul său era şofer de tractor, nu au avut niciodată arme şi era îmbrăcat în haine de civil în momentul în care a fost împuşcat.

„Pierderea soţului meu este o tragedie. Era totul pentru mine. Era cel care mă proteja”, a spus Katerina Şelipova.

De asemenea, Şişimarin a depus o nouă mărturie despre momentul crimei.

Din boxa acuzaţilor, Şişimarin a spus că a refuzat să îl împuşte iniţial, însă a primit ordin şi a fost ameninţat de un alt soldat. 

Afla mai multe despreprocesrussoldatucraina
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt