Iulie, luna cu cele mai mari temperaturi

Iulie, luna cu cele mai mari temperaturi

Luna iulie a acestui an este cea mai caldă lună înregistrată vreodată pe Terra! Iar asta se traduce prin suferinţă pentru milioane de oameni. Mai multe ţări din Europa şi nu numai au înregistrat în ultima perioadă temperaturi de peste 40 de grade celsius ceea ce a dus la izbucnirea mai multor incendii de vegetaţie. Şi ploile torenţiale au făcut prăpăd. În Turcia, imaginile cu apele care iau cu ele tot ce le stă în cale sunt parcă desprinse dintr-un
film apocaliptic!

În urma inundaţiilor cauzate de ciclonul format în Marea Neagră, bilanţul morţilor a ajuns la 38 în Turcia iar numărul e în creştere, după ce mai multe persoane rămân dispărute. Locuitorii din Kastamonu, unde au murit 32 de oameni sunt şocaţi de ce s-a întâmplat.

Evenimentele din ultima perioadă, mai exact, incendiile de vegetaţie şi inundaţiile care au făcut ravagii în mai multe ţări de pe glob, sunt cauzate de schimbarea climatică. Specialiştii continuă să tragă semnale de alarmă, după ce temperatura Pământului a crescut cu 1 grad faţă de cea mai caldă lună iulie care a avut loc în 2016.

Una dintre ţările în care schimbările climatice îşi fac simţită prezenţa este Italia. În estul Romei, zeci de familii au fost nevoite să îşi evacueze locuinţele după ce un incendiu de vegetaţie a izbnucnit la 40 de kilometri de oraş din cauza temperaturilor de aproape 40 de grade celsius!

Temperaturile extreme îşi fac simşită prezenţa şi în Spania. În Madrid, oamenii evită să iasă din case din cauza căldurii insuportabile după ce termometrele indică temperaturi de peste 40 de grade celsius.

Natura îi înspăimântă şi pe locuitorii din nordul Californiei, după ce focul s-a înteţit în urma rafalelor de vânt.
Peste 500 de case au fost distruse şi mai mulţi oameni au fost evacuaţi.

În sudul Japoniei autorităţile au emis alertă de ploi torenţiale. Până acum, o persoană a murit iar alte 2 sunt date dispărute.

Sute de mii de japonezi sunt încă în pericol din cauza ploilor torenţiale şi mai multe case au fost distruse din cauza alunecărilor de teren.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt