Klaus Iohannis, la reuniunea de la Paris. Şeful statului a vorbit despre menţinerea unităţii şi coordonării pentru asigurarea păcii

Klaus Iohannis, la reuniunea de la Paris. Şeful statului a vorbit despre menţinerea unităţii şi coordonării pentru asigurarea păcii

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a participat miercuri seara la un dineu de lucru informal privind situaţia de securitate din Sahel, organizat la Paris de preşedintele francez Emmanuel Macron.

Liderii europeni ai ţărilor participante la Forţa Takuba, alături de o serie de parteneri africani, au abordat evoluţiile politice şi de securitate din Sahel şi au exprimat sprijinul pentru Mali şi poporul malian în eforturile de a obţine pacea şi stabilitatea durabile şi, pentru continuarea combaterii terorismului în regiunea Sahel, potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Participanţii la reuniune au fost de acord că situaţia de securitate nu mai permite prezenţa forţelor franceze (operaţiunea Barkhane) şi a Forţei Takuba în Mali. Totodată, au reafirmat angajamentul în sprijinul păcii şi stabilităţii în Sahel, inclusiv printr-o posibilă relocare a forţelor respective în zona Sahel şi regiunile învecinate dinspre Golful Guineea.

Afla mai multe despreiohannisparisreuniunetop stiri
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt