Lavrov cere NATO să înceteze să mai înarmeze Kievul „dacă vrea să rezolve criza ucraineană”

Lavrov cere NATO să înceteze să mai înarmeze Kievul „dacă vrea să rezolve criza ucraineană”
Profimedia

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a cerut NATO şi SUA să înceteze să mai livreze arme Kievului, dacă „sunt cu adevărat interesate să rezolve criza ucraineană”. Statele NATO fac tot ce le stă în putinţă pentru a împiedica negocierea încetării focului, a acuzat Lavrov, lansând mai multe critici referitoare la implicarea Occidentului în războiul din Ucraina.

Într-un interviu publicat sâmbătă de agenţia oficială chineză Xinhua, Lavrov a afirmat de asemenea că ofensiva rusă din Ucraina se desfăşoară „conform planurilor”.

„În ultimii ani, SUA şi aliaţii săi nu au făcut nimic pentru a stopa conflictul intern din Ucraina...au pompat arme în regimul de la Kiev, au antrenat şi înarmat armata Ucrainei şi batalioanele de naţionalişti, şi, în general au derulat acţiuni politico-militare pe teritoriul Ucrainei. Au încurajat direcţia agresivă antirusească a autorităţilor de la Kiev”, a declarat Lavrov, potrivit The Guardian.

Astfel, afirmă ministrul, Rusia nu a avut „o altă opţiune” decât să recunoască Republicile Populare Doneţk şi Lugansk şi să lanseze o „operaţie militară specială de demilitarizare şi denazificare” a Ucrainei, aşa cum numeşte Moscova invazia din ţara vecină.

Afla mai multe desprearmekivelavrovnato
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt