Mesajul lui Jeff Bezos, după primul zbor în spaţiu: „Terra e un mic obiect fragil, iar când locuim pe această planetă facem pagube”

Mesajul lui Jeff Bezos, după primul zbor în spaţiu: „Terra e un mic obiect fragil, iar când locuim pe această planetă facem pagube”

Miliardarul american Jeff Bezos a mărturisit  că a fost „înmărmurit de frumuseţea şi fragilitatea” Terrei după primul său zbor la bordul rachetei construite de compania Blue Origin.

„Toţi cei care au fost în spaţiu au spus că s-au întors schimbaţi şi că au rămas stupefiaţi, înmărmuriţi de Terra şi de frumuseţea ei, dar şi de fragilitatea ei şi sunt cu totul de acord cu aceştia'”, a afirmat fondatorul Amazon cu prilejul unei conferinţe de presă după zborul care l-a purtat la peste 100 de kilometri altitudine.

Terra este „un mic obiect fragil, iar când locuim pe această planetă, facem pagube”, a afirmat Jeff Bezos. ''Una e să recunoaştem acest lucru şi alta e să constatăm cu propriii ochi cât este de fragilă cu adevărat''.

Acest prim zbor al Blue Origin a fost totodată primul care a transportat un pasager plătitor, o nouă etapă în industria turismului spaţial.

Lansatorul New Shepard, care a transportat capsula în interiorul căreia s-au aflat Jeff Bezos şi cei trei pasageri, a decolat marţi dimineaţă dintr-o regiune deşertică din Texas.

Afla mai multe desprebezosmesajspatiuterra
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt