Munca din spatele raportului ONU „Cod roşu pentru umanitate”. „Am petrecut uneori ore întregi doar pentru a lămuri o notă de subsol”

Munca din spatele raportului ONU „Cod roşu pentru umanitate”. „Am petrecut uneori ore întregi doar pentru a lămuri o notă de subsol”

Raportul publicat luni de grupul interguvernamental de experţi al ONU însărcinat cu evaluarea riscurilor asupra încălzirii globale (IPCC), considerat cel mai puternic avertisment lansat vreodată cu privire la rolul comportamentului uman în raport cu încălzirea globală, a fost pregătit de 234 de oameni de ştiinţă şi aprobat de reprezentanţii a 195 de guverne. Experţii au analizat peste 14.000 de studii ştiinţifice publicate în ultimi şapte ani pentru a redacta cea mai recentă versiune a ceea ce a devenit acum ştiinţa consacrată schimbărilor climatice. Munca lor a fost voluntară, potrivit Reuters.

După ce au petrecut sute de ore în întâlniri online pentru a finaliza săptămâna aceasta raportul ONU privind clima, care a fost denumit „Cod roşu pentru umanitate”, oamenii de ştiinţă Piers Forster şi Joeri Rogelj au sărbătorit într-un mod în care colegii lor nu au putut: îmbrăţişându-se.

Piers Forster, care are biroul în Marea Britanie, a declarat că timpul petrecut în izolare din cauza pandemiei de COVID-19 l-a obosit şi astfel şi-a invitat colegul, pe Joeri Rogelj, la el acasă pentru a lucra împreună la versiunea finală a raportului IPCC privind schimbările climatice.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt