Nicuşor Constantinescu, din nou la DNA

Nicuşor Constantinescu, din nou la DNA

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, încarcerat acum la penitenciarul Poarta Albă, a fost adus din nou la DNA. Este acuzat de abuz in serviciu pentru cheltuieli catre Herghelia Mangalia pe care nu avea voie sa le angajeze. Mai bine de o oră fostul preşedinte
de consiliu judeţean a dat declaraţii în faţa procurorilor DNA.

La ora 10, o maşina de la penitenciarul Poarta Alba intra cu Nicusor Constantinescu pe poarta sediului DNA din Constanta.

Fostul politician a fost azi a doua oara in fata procurorilor anti-coruptie, in acest nou dosar legat de Herghelia Mangalia.

Procurorii spun ca ca in perioada cand a fost presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu a platit 3,8 milioane de lei Hergheliei de la Mangalia pentru cateva reparatii curente desi Herghelia apartine ROMSILVA si nu Consiliului Judetean.

Nicuşor Constantinescu a fost condamnat în mai multe dosare instrumentate de către procurorii DNA, în unele definitiv, iar în altele în prima instanţă. El executa 4 ani de închisoare în dosarul achiziţiei unui elicopter care ulterior a fost preluat de SMURD şi care s-a prăbuşit în Lacul Siutghiol. Intr-o alta sentinta definitiva din iulie 2019, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a trimis zece ani dupa gratii pentru că a plătit 30 de milioane de lei de la Consiliul Judetean pentru plantarea de perdele forestiere şi pentru alte proiecte care nu s-au realizat.

Totodată, Nicuşor Constantinescu execută o pedeapsă de şapte ani şi patru luni de închisoare după contopirea altor două condamnări definitive : 5 ani de închisoare în dosarul Centrului Militar Zonal şi alti 5 ani din dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt