Ninge în Brazilia

Ninge în Brazilia

Mai mult ţări din lume se confruntă cu fenomene ale naturii nemaiîntâlnite de zeci de ani! Valul de căldură care domină Europa a ajuns şi la Tokyo, unde meciul de tenis a trebuit să fie reprogramat din cauza temperaturilor crescute şi a umidităţii. În timp ce în Argentina furtunile fac prăpăd, în Brazilia a venit… iarna.

Din cauza îngheţului din ultimele două săptămâni din Brazilia care au afectat peste 200.000 de hectare de cafea, preţul acesteia a crescut cu 35%.

Brazilia se luptă de ani întregi cu seceta iar temperaturile exterm de joase de anul acesta nu au mai fost întâlnite în ţară din 1994.

Temperaturile extreme au afectat şi Alaska, unde azi dimineaţă a avut loc un cutremur cu o magnitudine de 8,2.

Imediat după cutremur a fost emisă şi o alarmă de tsunami iar mai mulţi locuitori din sudul Peninsulei Kenai au fost evcauaţi. Din fericire, alerta a fost oprită pentru toată regiunea Alaskăi.

După ce mai multe state din America de Nord au fost luate pe sus de viituri, în Argentina, furtunile au dus la creşterea nivelului apei iar o casă s-a prăbuşit în ocean.

După inundaţii şi incendiile de vegetaţie fac prăpăd în mai multe colţuri ale lumii. Mai multe incendii cauzate de
temperaturile extrem de ridicate au avut loc în Turcia, Grecia şi Liban.

Canicula a ajuns şi la Tokyo, la Jocurile Olimpice iar meciul de tenis a trebuit să fie reprogramat din cauza căldurii şi a umidităţii.

Întreaga lume trece de câteva săptămâni prin condiţii meteo extreme. Europa se luptă cu inundaţiile şi un nou val de caniculă, America cu furtuni şi îngheţ iar Asia trece printr-o perioadă dificilă din cauza temperaturilor ridicate şi a furtunilor.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt