O expoziţie care conţine doar opere în realitate augmentată, inaugurată la Paris

O expoziţie care conţine doar opere în realitate augmentată, inaugurată la Paris

Grand Palais Ephemere din Paris găzduieşte sâmbătă şi duminică primul festival de realitate augmentată organizat vreodată, în cadrul căruia opere în mişcare şi virtuale pot fi urmărite prin intermediul celui de-al ''treilea ochi'' - ecranul unei tablete sau al unui smartphone, informează AFP.

''Este o premieră în Franţa şi în lume'', a subliniat pentru AFP Roei Amit, director pentru operaţiuni digitale în cadrul Asociaţiei muzeelor naţionale (Réunion des musées nationaux, RMN)-Grand Palais.


''Sunt opere ale unor tineri artişti, opere virtuale care există, aici şi acum! Dar pe care nu le descoperim decât prin intermediul ecranelor. Ecranul este asemănător unui al treilea ochi, care ne permite să dezvoltăm relaţii cu operele'', a explicat acesta.

Instalat în parcul Champ de Mars, nu departe de Turnul Eiffel, într-un spaţiu expoziţional cu o suprafaţă de 10.000 de metri pătraţi, proiectat de arhitectul Jean-Michel Wilmotte pentru a fi deschis temporar pe durata lucrărilor de renovare de la Grand Palais, festivalul ''Palais augmenté'' propune un anumit tip de artă contemporană care poate fi practicată exclusiv de artişti ce stăpânesc tehnologiile digitale de ultimă generaţie.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt