O raţă de mosc australiană a fost înregistrată în timp ce înjura „Prostu’ naibii”.

O raţă de mosc australiană a fost înregistrată în timp ce înjura „Prostu’ naibii”.

Răţele moscate din Australia pot imita sunete, inclusiv vorbirea umană, una dintre păsări fiind înregistrată spunând în mod repetat „prostule”, potrivit unui nou studiu.

Înregistrarea raţei vorbitoare pare să fie primul caz documentat în detaliu în care această specie este capabilă să imite sunetele pe care le aude, alăturându-se astfel altor păsări, inclusiv păsările cântătoare, papagalii şi colibri, potrivit citat de The Guardian.

Ripper, un mascul de raţă moscată crescut în captivitate în Rezervaţia Naturală Tidbinbilla, la sud-vest de Canberra, a fost înregistrat imitând sunetul uşilor care se trântesc, precum şi fraza „prostule”.

Ripper, un mascul de raţă de mosc ţinut în captivitate în Rezervaţia Naturală Tidbinbilla, la sud-vest de Canberra, a fost înregistrat imitând sunetul unei uşi care se trânteşte, dar şi înjurând „prostu’ naibii”.

Cercetătorii cred că a fost o frază pe care Ripper a auzit-o probabil în mod repetat de la îngrijitorul său, dar nu sunt siguri ce vârstă avea când a fost expus pentru prima dată acestei înjurături. Avea patru ani la momentul înregistrărilor şi a făcut vocalizele în timpul unor demonstraţii agresive de împerechere.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt