Obiecte personale ale designerului Karl Lagerfeld, adjudecate la licitaţie pentru suma totală de 12 milioane de euro

Obiecte personale ale designerului Karl Lagerfeld, adjudecate la licitaţie pentru suma totală de 12 milioane de euro

O parte dintre obiectele personale ale creatorului de modă Karl Lagerfeld a fost adjudecată în cadrul unei licitaţii încheiate luni, la casa Sotheby's din Monaco, pentru suma totală de 12 milioane de euro, de patru ori mai mare decât estimările, informează AFP.

Prima parte a vânzării obiectelor ce au aparţinut fostului director artistic al casei Chanel, care s-a desfăşurat începând de vineri atât în sala de licitaţii cât şi online, s-a încheiat luni cu "un triumf", potrivit Sotheby's.

Toate cele 582 de loturi propuse au fost vândute, cu încasări totale de 12 milioane de euro, faţă de valoarea estimată de 2 până la 3 milioane de euro.

Printre obiecte, dintre care 96% s-au vândut la preţuri ce au depăşit valorile estimate, s-a numărat "Portrait de Karl Lagerfeld", semnat de artistul japonez Takashi Murakami, adjudecat pentru 292.100 de euro, faţă de estimarea iniţială de 80.000 până la 120.000 de euro, şi o operă a pictorului francez Guy-Pierre Fauconnet, "Vache et sa laitiere", datând din 1920, vândută cu 152.400 de euro, peste estimarea de 4.000 - 6.000 de euro.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt