Oficial îi merge bine

Oficial îi merge bine

Au apărut primele imagini cu jurnalistul arestat in Belarus după ce avionul companiei Ryanair a fost deturnat. Sunt 40 de secunde de înregistrare, în care Roman Protasievici pare că spune un text deja scris: povesteşte ce s-a intâmplat dar şi cum s-ar comporta autorităţile cu el.

Sunt imaginile aşteptate de întreg mapamondul. Înregistrarea cu MĂRTURISIREA lui Roman Protasievici a fost postată pe Telegram, pe un cont proguvernamental belarus, luni seara, la 21.33 ora Belarusului. Adică la mai bine de 24 de ore de la deturnarea avionului. Tatăl jurnalistului a reacţionat imediat după distribuirea mesajului în online.

Între timp au apărut noi informaţii din momentul în care avionul a ajuns pe pista aeroportului din Minsk! Mai mulţi martori povestesc ce s-a întâmplat în aeronavă şi care au fost ultimele cuvinte ale jurnalistului îniante de a fi ridicat de forţele speciale.

„Nu faceţi asta! Mă vor omorî! Sunt un refugiat!”, asta spunea bărbatul. Şi-a exprimat teama şi le-a spus
oamenilor că odată adus avionul la sol se confruntă cu pedeapsa capitală."Nu ţipa, dar era clar că se teme foarte
tare. Părea că dacă ar fi fost deschis geamul, ar fi sărit pe el", îşi aminteşte un alt martor al deturnării
aeronavei. De altfel, mulţi dintre cei prezenţi în aparatul de zbor au dubii cu privire la veridicitatea existenţei vre-unei ameninţări cu bombă. "Nu ne-au lăsat afară timp de jumătate de oră. Dacă era o bombă la bord, de ce nu ne-ar fi dat drumul?" , relatează un alt martor. Cazul Protasievici a fost dezăbătul în cadrul summitului
convocat de urgenţă la Bruxelles. Printre participanţi s-a numărat şi Klaus Iohannis.

La unison, şefii celor 27 de state membre ale blocului comunitar au decis sancţionarea Belarusului. Spaţiul aerian
al Uniunii Europene va fi închis pentru aernovaele Minskului în timp ce nicio aeronavă nu va mai zbura deasupra Belarusului. În plus,cei implicaţi direct în deturnarea avionului în care se afla Protasievici vor fi ţinta unor sancţiuni individuale.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt