"Omul invizibil". Povestea ucraineanului de 61 de ani care a scăpat de ruşii din Mariupol după ce a mers pe jos 225 de km

"Omul invizibil". Povestea ucraineanului de 61 de ani care a scăpat de ruşii din Mariupol după ce a mers pe jos 225 de km

Când soldaţii ruşi au început să intre din casă în casă şi să împuşte oamenii, Igor Pedin şi-a luat în braţe câinele Zhu-Zhu, un terrier mestier în vârstă de nouă ani, şi a fugit din iadul din Mariupol. A mers pe jos 225 de kilometri, încercând să fie cât mai invizibil pentru soldaţii ruşi care treceau cu blindatele pe lângă el. "Poate că nu am fost invizibil, dar am fost norocos", povesteşte bărbatul de 61 de ani, care a vorbit cu reporterii The Guardian despre experienţa prin care nu ar fi crezut că va fi nevoit să treacă vreodată.

La 61 de ani, Pedin, un fost bucătar de navă, a plecat din Mariupol spre Zaporojie doar cu o geantă mică cu câteva provizii.

A mers pe jos, pe teritoriile ocupate de ruşi, 225 km, echivalentul distanţei de la Londra la Sheffield, încercând să scape cu viaţă din iadul unui război nemaivăzut la această amploare în Europa din 1945. A trecut pe lângă convoaie de tancuri, vehicule blindate şi soldaţi ruşi care se îndreptau spre Mariupol. A ocolit mine şi a traversat poduri distruse, fiind conştient că un pas greşit l-ar fi dus la o moarte sigură. A trecut pe lângă case arzând şi a văzut bărbaţi şi femei plângând, cu poveşti sfâşietoare despre moarte şi suferinţă.

Afla mai multe despremariupolpovesterusiucrainean
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt