„Operaţiunea Arca”. Un fost militar a reuşit să evacueze 200 de câini şi pisici din Afganistan

„Operaţiunea Arca”. Un fost militar a reuşit să evacueze 200 de câini şi pisici din Afganistan

Paul „Pen” Farthing, un fost militar al Marinei Regale, care a amenajat un adăpost de animale în Afganistan, a reuşit să evacueze din ţara cucerită de talibani aproximativ 200 de câini şi pisici, în ciuda problemelor de care s-a lovit pe parcursul „Operaţiunii Arca”, potrivit The Guardian.

Evacuările cetăţenilor străini din Afganistan se apropie de final, iar printre cei care au anunţat că vor să părăsească ţara controlată de talibani se numără şi un fost soldat britanic, fondatorul unei organizaţii caritabile pentru protecţia animalelor.

Farthing a luptat în Afganistan după anul 2000. După ce şi-a încheiat activitatea în armata britanică, el a înfiinţat la Kabul adăpostul pentru animale Nowzad, salvând sute de câini, pisici şi măgari. După ce talibanii au preluat controlul ţării, britanicul a cerut să fie evacuat alături de angajaţii lui, precum şi familiile acestora, dar şi aproximativ 160 de câini şi 40 de pisici – un plan pe care l-a numit „operaţiunea Arca”.

Astfel că, odată cu soldatul britanic, au părăsit Afganistanul şi aproximativ 200 de câini şi pisici. Animăluţele au fost urcate într-un avion privat, închiriat din Pakistan, care a ajuns în Kabul duminică, în jurul orei 18.00. Câteva ore mai târziu, aeronava a ajuns pe Aeroportul Heathrow din Londra, de unde bărbatul în vârstă de 57 de ani a luat apoi un zbor de legătură către Oslo pentru a-şi vedea soţia, Kaisa Markhus, care a fugit din Afganistan săptămâna trecută.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt