Papa Francisc, vizită istorică în Irak

Papa Francisc, vizită istorică în Irak

Moment istoric în Irak. Papa Francisc I-a întâlnit pe marele ayatollah Ali al-Sistani. Este pentru prima data când un Suveran Pontif păşeşte pe pământ irakian. Şi tot pentru prima oară un şef al Bisercii Catolice dialoghează direct cu liderul islamului şiit.

Papa Francis a fost întâmpinat de marele ayatollah al şiiţilor în locuinţa sa modestă din Najaf. Momentul a fost marcat de simbolic de eliberarea unui stol de porumbei. Ulteriro cei doi înalţi prelaţi au făcut o vizită simbolică în oraşul antic Ur, locul în care tradiţia spune că s-ar fi născut patriarhul biblic Abraham.

În pofida vremurile dificile pe care le traversează umanitate, Papa Francis a decis să nu renunţe la vizita istorică în Irak. Vicarul lui Petru a dorit să transmită un mesaj de coexistenţă paşnică într-o ţară măcinată de diviziuni sectare şi în care minoritatea creştină este adesea ţinta prigoanei.

Musulmani şi creştini deopotrivă au întâmpinat cu bucurie prezenţa Înaltului Pontif.

Mâine, în ultima sa zi a vizitei sale în Irak, Papa Francis va oficia o slujbă pe stadionul din Erbil, un oraş greu încercat de luptele care au marcat deceniile de după răsturnarea regimului lui Sadam Husein.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt