Patriarhul Kirill al Moscovei: Rusia este o ţară „iubitoare de pace”

Patriarhul Kirill al Moscovei: Rusia este o ţară „iubitoare de pace”

Patriarhul Kirill, şeful Bisericii Ortodoxe Ruse, a ţinut duminică o slujbă pentru soldaţii ruşi, pe care i-a îndemnat să-şi apere ţara „aşa cum numai ruşii o pot face” şi le-a spus că Rusia este o ţară „iubitoare de pace” care a suferit mult din cauza războiului.

Patriarhul Kirill a ţinut slujba la catedrala principală a forţelor armate, o mega-construcţie ieşită din comun, inaugurată în urmă cu doi ani în Kubinka, în afara Moscovei.

„Nu ne străduim în niciun caz să pornim la război sau să facem ceva care ar putea să le facă rău altora. Dar am fost educaţi de-a lungul istoriei să ne iubim patria. Şi vom fi gata să o apărăm, aşa cum numai ruşii îşi pot apăra ţara”, a declarat patriarhul, un aliat al preşedintelui Vladimir Putin.

Kirill, în vârstă de 75 de ani, a făcut declaraţii în care a apărat acţiunile Moscovei în Ucraina şi vede războiul ca pe un bastion împotriva unei culturi liberale occidentale pe care o consideră decadentă, în special în ceea ce priveşte acceptarea homosexualităţii, notează Reuters.

Afla mai multe desprepacepatriarhul kirillrusia
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt