Premieră în Statele Unite: unui bărbat i-a fost transplantată inima unui porc

Premieră în Statele Unite: unui bărbat i-a fost transplantată inima unui porc

Operaţie în premieră la un spital din Statele Unite. O echipă de chirurgi a realizat cu succes primul transplant al unei inimi de porc în corp uman, după ce autorităţile americane au autorizat de urgenţă operaţia, în ajunul Anului Nou. Cel care a primit inima de porc modificată genetic este un bărbat în vârstă de 57 de ani.

Pacientul a fost spitalizat pentru o aritmie care îi punea în pericol viaţa şi în ultimele săptămâni a fost conectat la un aparat bypass inima- plămân. El a fost considerat ineligibil pentru un transplant de inimă convenţional. Potrivit centrului medical al Universităţii Maryland, bărbatul se simte bine în prezent, dar va continua să fie monitorizat în săptămânile următoare.

„Pur şi simplu nu există suficiente inimi donate de oameni pentru a ajunge pe lunga listă de potenţiali destinatari. Continuăm precaut, dar suntem optimişti că această operaţie în premieră în lume va oferi o opţiune importantă pentru pacienţi în viitor”, a declarat Bartley Griffith, medicul care a efectuat intervenţia.

Griffith şi dr. Muhammad M. Mohiuddin, profesor de chirurgie la Universitatea Maryland, au petrecut cinci ani pentru a perfecţiona tehnicile de transplant a inimilor de porc la destinatari non-umani.

Ţesuturile de porc şi vacă au fost folosite cu succes pentru înlocuirea valvelor, potrivit Harvard University Medical School. Aceste valve rezistă aproximativ 15 ani şi nu e nevoie de administrarea de medicamente anti-coagulante, spre deosebire de cazul valvelor mecanice, care pot rezista mult mai mult timp.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt