Preşedintele Bulgariei: Condiţiile puse de Austria pentru Air Schengen sunt inacceptabile

Preşedintele Bulgariei: Condiţiile puse de Austria pentru Air Schengen sunt inacceptabile

Preşedintele Bulgariei, Rumen Radev, a numit „inacceptabile” condiţiile puse de Austria pentru primirea României şi Bulgariei în Air Schengen.

„Ceea ce spune ministrul de Interne al Austriei este un pas înainte, dar trebuie să fim foarte atenţi. Este extrem de important pentru noi să deschidem graniţele terestre. Condiţiile pe care ministrul le pune sunt inacceptabile pentru Bulgaria”, a declarat Radev, potrivit presei din Bulgaria.
 
Ca să ridice veto-ul privind aderaraea României şi Bulgariei în Schengen, Austria a cerut astăzi Comisiei Europene o triplare a numărului de poliţişti de frontieră, alocarea de fonduri pentru infrastructura de protecţie a frontierelor, controale întărite la frontierele terestre, precum şi preluarea de către România şi Bulgaria a solicitanţilor de azil, în special afgani şi sirieni.
 
Karner se va deplasa luni în Slovenia la o reuniune a miniştrilor de interne din aşa-numitul „Forum Salzburg”, pentru discuţii cu privire la viitorul spaţiului Schengen.
 
Din cadrul Forumului fac parte Austria, România, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Polonia, Slovacia, Slovenia şi Ungaria. Sunt reprezentate, de asemenea, statele din Balcanii de Vest şi Republica Moldova.

 

Afla mai multe desprebulgariaschengenrumen radev
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt