Preşedintele Joe Biden reia tradiţia şi asistă la decernarea premiilor Kennedy Center

Preşedintele Joe Biden reia tradiţia şi asistă la decernarea premiilor Kennedy Center

Preşedintele american Joe Biden a reluat duminică tradiţia întreruptă de predecesorul său Donald Trump şi a asistat la decernarea premiilor Kennedy Center din Washington care i-au onorat în acest an, între alţii, pe cântăreţul de operă portorican Justino Diaz, pe cântăreaţa canadiană Joni Mitchell, pe Berry Gordy, creatorul casei de discuri Motown Records, şi pe actriţa şi cântăreaţa Bette Midler, transmit EFE şi Reuters.

Este prima revenire a unui lider american la această gală, din 2016, la care a participat preşedintele democrat de la acea vreme, Barack Obama (2009-2017), dat fiind că succesorul acestuia, Donald Trump (2017-2021), a evitat să participe la gală în primii trei ani ai săi la Casa Albă, iar, ulterior, în 2020, evenimentul a fost anulat din cauza pandemiei de coronavirus.

Prestigioasele premii ale Kennedy Center, care sunt acordate anual, din 1978, de The John F. Kennedy of the Performing Arts, reprezintă o recunoaştere a artiştilor care ''au îmbogăţit cel mai mult cultura Statelor Unite''. Ceremonia de decernare a premiilor Kennedy Center va fi transmisă la postul de televiziune CBS în data de 22 decembrie.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt