Prinţul Philip părăseşte spitalul după o intervenţie chirurgicală cardiacă

Prinţul Philip părăseşte spitalul după o intervenţie chirurgicală cardiacă

Prinţul Philip, soţul în vârstă de 99 de ani al reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, a fost externat marţi, la o lună după ce a fost spitalizat la Londra pentru tratarea unei infecţii şi după ce a suportat cu succes o intervenţie chirurgicală cardiacă, relatează AFP şi Reuters.

Ducele de Edinburgh s-a întors la Castelul Windsor, situat la vest de Londra, unde locuieşte alături de regina Elisabeta a II-a.

Prinţul Philip, duce de Edinburgh, a fost internat pentru prima dată pe 16 februarie la King Edward VII Hospital din Londra pentru tratarea unei infecţii.

La începutul lunii martie, el a fost mutat la spitalul St. Bartholomew din capitala britanică, unde a suportat cu succes o intervenţie chirurgicală realizată pentru a trata o afecţiune cardiacă.

Prinţul Philip a doborât în 2009 recordul de longevitate al consorţilor monarhilor britanici, deţinut de Charlotte, soţia regelui George al III-lea. El s-a retras din viaţa publică în august 2017, după ce a onorat peste 22.000 de angajamente publice oficiale de la ascensiunea pe tron a soţiei lui, în 1952.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt