Producătorii din Marea Britanie sunt nevoiţi să exporte carnea în Europa pentru tranşare, apoi o reimportă şi o vând

Producătorii din Marea Britanie sunt nevoiţi să exporte carnea în Europa pentru tranşare, apoi o reimportă şi o vând

Procesatorii de carne din Marea Britanie sunt nevoiţi să exporte în UE carcasele de animale pentru a fi tranşate şi apoi să le reimporte, din cauza crizei de muncitori calificaţi din industrie, relatează The Guardian.

Producătorii de carne de vită exportă carcase în Irlanda pentru tranşare şi ambalare, spune Nick Allen, directorul executiv al Asociaţiei Britanice a Procesatorilor de Carne, înainte ca produsele să fie aduse înapoi în Marea Britanie pentru a fi vândute în supermarketuri. Pe de altă parte, procesatorii de carne de porc vor să expedieze carcasele în Olanda pentru a fi tranşate, după cum a relatat Financial Times. Aceasta, deşi guvernul a anunţat luna trecută o politică de imigraţie post-Brexit, în baza căreia ar fi acordate vize temporare pentru lucrători sezonieri în industria cărnii de porc.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt