Proteste în Cuba

Proteste în Cuba

Este haos în Cuba! Zeci de mii de oameni au ieşit să protesteze pe străzile din 40 de oraşe! Oamenii sunt
nemulţumiţi de condiţiile precare cu care se luptă de ani întregi sub sistemul comunist. De asemenea, aceştia trec
printr-o criză economică extrem dificilă care a fost amplificată din cauza numărului mare de cazuri de covid care au dus sistemul sanitar aproape de colaps.

Străzile Cubei sunt pline de cetăţenii nemulţumiţi care protestează de câteva zile! Aceştia cer libertate şi condiţii de trai mai bune. Oamenii se luptă cu pene de curent care durează câteva ore pe zi, internetul este căzut iar în contextul actual forţele de ordine au fost desfăşurate pe străzi.

În timpul protestelor, un om a murit iar mai mulţi au fost răniţi. De asemenea, peste 100 de persoane au fost reţinute de poliţie după prima zi de proteste. Din cauza faptului că internetul a fost întrerupt, nu se ştie cu exactitate câţi oameni participă în acest moment la acţiune. Preşedintele Cubei acuză SUA că ar fi creat situaţia actuală după ce Joe Biden a îndemnat autorităţile cubaneze să îşi asculte poporul.

Autorităţile recunosc situaţia dificilă prin care trec cetăţenii ţării dar îi îndeamnă pe aceştia la comunicare şi nu la
utilizarea forţei fizice.

Supărarea cubanezilor a scos oameni din mai multe state americane pe străzi în semn de solidaritate. În Argentina oamenii au protestat în faţa ambasadei iar în Miami au blocat traficul în timpul protestelor pe care le-au organizat

Protestele din Cuba din ultimele zile au fost mediatizate în întreaga lume.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt