Războiul cărnii în Spania. Cât de dificil va fi ca sectorul zootehniei din UE să îşi schimbe modul de funcţionare pentru a nu mai polua

Războiul cărnii în Spania. Cât de dificil va fi ca sectorul zootehniei din UE să îşi schimbe modul de funcţionare pentru a nu mai polua

În Spania, o campanie alimentară desfăşurată de Ministerul Afacerilor Consumatorilor, care are în vedere consumul moderat de carne, a stârnit polemici între mai mulţi membri ai guvernului condus de Pedro Sánchez. Alberto Garzón, ministrul pentru protecţia consumatorilor, a surprins majoritatea membrilor guvernului spaniol când a lansat, pe 7 iulie, o campanie numită „Mai puţină carne, mai multă viaţă”, îndemnându-i pe spanioli să consume mai puţină carne de dragul sănătăţii lor şi al planetei, transmite Politico Europe.

Campania a declanşat o dezbatere naţională cu privire la impactul pe care îl presupune o dietă bazată pe carne, iar prim-ministrul socialist Pedro Sánchez a preferat să ia partea celor care preferă carnea. Întrebat de jurnalişti în legătură cu acest subiect, premierul spaniol a declarat că o friptură perfectă este întotdeauna „imbatabilă” pentru el. În râspunsul dat jurnaliştilor, Sánchez a folosit termenul „chuletón” pentru friptură, făcând astfel trimitere la o delicatesă culinară realizată de obicei din carnea bovinelor crescute în nordul Spaniei.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt