Regina umorului englezesc

Regina umorului englezesc

La cei 95 de ani, Regina Elisabeta a II-a nu a pierdut nimic din şarmul unei suverne. Înconjurată de şefii statelor din G7 şi de consoartele acestora, Regina a captat toată atenţia. Camerele de filmare au suprins un moment unic în care dă dovada celui mai pur umor englezesc.

Acesta este momentul în care regina Elisabeta a smuls zâmbetele şefilor de state din primele 7 economii ale
planetei. O singură remarcă a suveranei a fost suficientă pentru a detensiona atmosfera glacială specifică unui
eveniment de o astfel de amploare.

Iar fotografia de grup care a urmat va intra direct în istorie. În jocul reginei pusă pe glume au intrat şi Boris Johnson, Justin Trudeau, dar şi cancelarul german Angela Merkel

Nu a fost de altfel singurul moment în care regina a fost în centrul atenţiei. Gazdă a evenimentului, suverana a trecut cu graţie peste momentul în care ar fi trebuit să taie tortul destinat iluştrilor săi invitaţi.

Ajutată de ducesa de Cornwall, regina a tăiat tortul cu o sabie. Momentul a stârnit un ropot de aplauze din partea
celor prezenţi.

Recepţia oferită liderilor G7 este primul eveniment public major care reuneşte familia regală după moartea prinţului consort Philip. Este de altfel şi prima întâlnire dintre preşedintele american Joe Biden şi suverana Marii Britanii. De-a lungul celor aproape 7 decenii de domnie, Elisabeta a II a primit viziat a 13 preşedinţi ai Statelor Unite.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt