Richard Branson, primul miliardar care pleacă în spaţiu. Lansarea istorică a Virgin Galactic va fi transmisă în direct

Richard Branson, primul miliardar care pleacă în spaţiu. Lansarea istorică a Virgin Galactic va fi transmisă în direct

Duminica aceasta, un zbor a cărui pregătire a durat 17 ani îl va duce miliardarul Richard Branson din deşertul New Mexico până la marginea spaţiului. Este o călătorie istorică, iar mizele ei, dincolo de progresul tehnologic, sunt deopotrivă economice. Se dă startul turismului spaţial. Opt oameni vor lua parte la această misiune pe care întreaga omenire o poate urmări în direct.

La scurt timp după răsăritul soarelui (ora locală), naveta SpaceshipTwo Unity a companiei Virgin Galactic şi avionul purtător VMS Eve vor decola de pe o pistă construită într-una dintre cele mai pustii zone de deşert din America de Nord, în New Mexico. La bordul avionului spaţial suborbital se va afla pentru prima dată un efectiv complet: doi piloţi, trei angajaţi ai Virgin Galactic şi Richard Branson, fondatorul miliardar al companiei.

Unul dintre pasageri, Beth Moses, instructor-şef pentru astronauţi la Virgin Galactic, va face această călătorie pentru a doua oară. Dar vedeta spectacolului va fi Richard Branson, miliardarul în vârstă de 70 de ani, care a investit 16 ani din viaţă şi peste 1 miliard de dolari pentru a face, în sfârşit, scurta călătorie până la marginea spaţiului. E visul lui din copilărie. Vrea să experimenteze imponderabilitatea şi să privească Pământul aşa cum au făcut-o doar câteva sute de alţi oameni, profesionişti ai spaţiului. Branson va fi însă primul om care ajunge în spaţiu fără o pregătire prealabilă în domeniu: va fi primul turist spaţial. Însă mizele acestui zbor nu se opresc aici.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt