Rusia a folosit arma hipersonică. Care e diferenţa dintre racheta Kinjal folosită în Ucraina şi „planoarele hipersonice”

Rusia a folosit arma hipersonică. Care e diferenţa dintre racheta Kinjal folosită în Ucraina şi „planoarele hipersonice”

Rusia a folosit rachete hipersonice în Ucraina, a spus luni preşedintele american Joe Biden, deşi, anterior, serviciile de infromaţii britanice şi americane au transmis că nu pot confirma utilizarea unor astfel de arme.

„Şi, dacă veţi observa, Rusia tocmai a folosit racheta hipersonică, pentru că este singurul lucru despre care sunt siguri că poate trece (de apărarea antiaeriană a ucrainenilor)”, a spus Biden. „Este aproape imposibil să o opreşti. Este motivul pentru care o folosesc.”, a declarat preşedintele american, potrivit CNN.

Anterior, serviciile de informaţii britanice şi cele americane au minimalizat utilizarea de către Rusia a rachetelor Kinjal, lansate de pe bombardiere strategice.

Ministerul Apărării din Marea Britanie a spus că racheta Kinjal este doar o versiune lansată din aer a rachetei balistice cu rază scurtă de acţiune (SRBM) Iskander, pe care Rusia a folosit-o în mod repetat în războiul din Ucraina.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt