Rusia continuă să trimită trupe la graniţa Ucrainei

Rusia continuă să trimită trupe la graniţa Ucrainei

În baza actualelor tensiuni, consilierul politic în cadrul departamentului de stat al SUA a spus că ţara va ajuta la
consolidarea rezistenţei României în faţa efectelor unei potenţaile invazii ruseşti în Ucraina. Deşi oficialii ucraineni nu consideră iminentă o invazie a Rusiei, Kremlinul continuă să trimită trupe la frontierele cu Ucraina. Mai mult, Rusia a anunţat că începe exerciţiile militare comune cu Belarusul astăzi care vor dura până în 20 februarie.

Invitat în România, Derek Chollet , consilierul politic în cadrul departamentului de stat al SUA a vorbit despre relaţia cu ţara noastră şi despre trupele trimise pe teritoriul României

”Trimitem încă o mie de soldaţi americani aici pentru atât timp cât va fi nevoie, cu scopul de a ne proteja aliatul” a mai adăugat Derek Chollet. În timp ce oficialii Statelor Unite sunt îngijoraţi de o posibilă escaladare a situaţiei, autorităţile ucrainene nu consideră iminentă o invazie a Rusiei.

Adjunctul ministrului ucrainean al apărării a mai spus şi că Rusia caută de faptă să ” ruineze alianţele politice şi de
securitate occidentale”. În tot acest timp, Rusia continuă să îşi întărească prezenţa militară la graniţa Ucrainei, după cum anunţă Pentagonul.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului nu a menţionat numărul exact al trupelor însă a spus că numărul acestora continuă să crească iar situaţia rămâne una extrem de tensionată.

Chiar astăzi , Rusia începe exerciţiie militare comune cu Belarus, unde a trimis 30,000 de forţe militare

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt