Rusia intră într-o "mega-punte" de 10 zile pentru a preveni revenirea pandemiei

Rusia intră într-o "mega-punte" de 10 zile pentru a preveni revenirea pandemiei

Rusia a intrat de sâmbătă într-o "mega-punte" decretată de preşedintele Vladimir Putin la recomandarea autorităţilor sanitare pentru a preveni revenirea pandemiei care, potrivit datelor oficiale, a provocat deja peste 110.000 de decese în ţară, informează EFE.

Din ordinul şefului Kremlinului, zilele 4, 5, 6 şi 7 mai au fost declarate zile nelucrătoare, la care se adaugă patru zile de weekend şi două sărbători - 1 mai, Ziua Muncii, şi 9 mai, Ziua Victoriei, care sunt reportate la următoarele zile lucrătoare, deoarece cad sâmbătă şi respectiv duminică.

Cu toate acestea, potrivit unui sondaj efectuat de portalul SuperJob.ru., aproximativ jumătate dintre companii (48%) au decis că personalul lor va lucra în zilele declarate nelucrătoare, argumentând că nu pot suporta costul economic al acestei măsuri.

Un 1 mai fără celebrări masive

Confruntate cu situaţia epidemică, autorităţile multor oraşe ruseşti, inclusiv Moscova, au interzis pentru al doilea an consecutiv sărbătorile tradiţionale în masă de 1 mai, pentru a evita riscurile pentru sănătate.

Majoritatea sindicatelor şi partidelor politice s-au limitat la organizarea de mitinguri virtuale, deşi comuniştii au fost prezenţi în centrul Moscovei, în ciuda restricţiilor sanitare.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt