Rusia mizează pe salvgardarea acordului internaţional privind programul nuclear iranian

Rusia mizează pe salvgardarea acordului internaţional privind programul nuclear iranian

Rusia a afirmat marţi că mizează pe salvgardarea acordului internaţional privind programul nuclear iranian dacă SUA revin în cadrul înţelegerii şi a acuzat Uniunea Europeană că periclitează dialogul prin sancţionarea Iranului în dosarul drepturilor omului, transmite AFP.

''Noi mizăm pe faptul că se va putea salvgarda acordul şi că Washingtonul va reveni în cele din urmă la punerea deplină şi integrală în aplicare a rezoluţiei corespondente a ONU'', a declarat ministrul de externe rus Serghei Lavrov în timpul unei vizite la Teheran.

El a cerut încă o dată Statelor Unite să ridice sancţiunile adoptate contra Teheranului de la ieşirea lor din acord decisă de precedenta administraţie americană, condusă de Donald Trump.

Lavrov a criticat Uniunea Europeană care, în opinia sa, ameninţă eforturile în desfăşurare prin anunţul făcut luni că va sancţiona opt oficialităţi iraniene din domeniul securităţii interne pentru rolul lor în reprimarea violentă a manifestaţiilor din noiembrie 2019.

''În Uniunea Europeană nu există nicio coordonare, nu ştie dreapta ce face stânga, este păcat'', a spus şeful diplomaţiei ruse.

''Dacă această decizie a fost luată în mod voluntar în pline negocieri la Viena pentru a salva (acordul nuclear), atunci aceasta este o eroare care ar fi mai rea decât o crimă'', a adăugat el.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt