Ruşinea de a fi rus: fără bani, fără fotbal, fără femei. Cum a reuşit Putin să transforme Rusia în cea mai detestată ţară din lume

Ruşinea de a fi rus: fără bani, fără fotbal, fără femei. Cum a reuşit Putin să transforme Rusia în cea mai detestată ţară din lume

Spaima lui Vladimir Putin a devenit realitate: Rusia a devenit o ţară „înconjurată” de sancţiuni economice severe şi este, în acest moment, un stat cvasiizolat şi detestat pe scena internaţională, după invazia brutală a Ucrainei. Uniunea Europeană a anunţat că intenţionează să înceapă furnizarea de arme către Ucraina - o premieră în întreaga istorie a Uniunii. O altă decizie istorică a venit luni din partea Elveţiei, care a decis să blocheze banii ruşilor implicaţi în invadarea Ucrainei. În plus, scoaterea Federaţiei Ruse din sistemul de plăţi bancare SWIFT reprezintă o veritabilă „lovitură nucleară financiară” aplicată Băncii Centrale a Moscovei, după cum a declarat fostul director adjunct al băncii naţionale ruseşti.

„A început războiul, dar banii s-au terminat înainte ca războiul să se termine”, a declarat Serghei Aleksaşenko, fostul director al Băncii Centrale a Moscovei.

Rusia se bazează pe sistemul SWIFT pentru exporturile de petrol şi gaze. Scoaterea Moscovei din acest sistem împiedică băncile să facă operaţiuni în străinătate şi blochează exporturile şi importurile ruseşti, conform şefei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt