Schimbare de ton la Moscova: Rusia e gata să continue dialogul cu SUA şi încheie „o parte” din exerciţiile militare

Schimbare de ton la Moscova: Rusia e gata să continue dialogul cu SUA şi încheie „o parte” din exerciţiile militare

Rusia este gata să continue dialogul cu SUA şi NATO şi va încheia „o parte” din manevrele militare din regiune care au provocat temeri referitoare la o posibilă invazie a Ucrainei, i-au transmis lui Vladimir Putin ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, şi ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, conform The Moscow Times.

Declaraţiile înalţilor oficiali ruşi marchează o modificare a tonului folosit de Moscova într-un moment de creştere a îngrijorărilor referitoare la o invazie iminentă a Ucrainei de către Rusia, menţionează publicaţia citată.

Practic, Rusia a sugerat luni că este gata să continue dialogul cu Vestul, în încercarea de a dezamorsa actuala criză de la graniţa cu Ucraina, informează Reuters.

„Cred că posibilităţile pe care le avem sunt departe de a fi fost epuizate. În acest moment, aş sugera să continuăm pe această cale şi le dezvoltăm (posibilităţile)”, i-a transmis ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, preşedintelui rus, Vladimir Putin, despre discuţiile cu Statele Unite pe această temă.

Astfel, Lavrov a sugerat „continuarea şi intensificarea dialogului” (cu SUA) dar a adăugat că „aceste convorbiri în mod clar nu pot continua la nesfârşit”.

În urmă cu două zile, acelaşi Lavrov a acuzat Washingtonul că duce „o campanie de propagandă” despre posibila agresiune rusă, în timpul unei convorbiri telefonice cu secretarul de stat al Statelor Unite Antony Blinken, a anunţat sâmbătă Ministerul de Externe rus

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt