Spania se sufocă

Spania se sufocă

Spania se confruntă cu un val de căldură fără precedent. În majoritatea ţării temperaturile depăşesc 40 de grade la umbră, iar oamenii sunt sfătuiţi să rămână în case. Autorităţile sunt în alertă pentru că riscul de incendiu este
imens. Pompierii din regiunea Castellon , unde locuiesc sute de mii de români, se luptă de mai multe zile cu un incendiu care a mistuit suprafeţe imense de pădure şi a dus la evacuarea unei întregi localităţi. O echipă Prima TV se află chiar în zona în care sute de pompieri încearcă să domine focul.

20 de avioane speciale, 30 de autoutilitare de pompieri şi nu mai puţin de 300 de oameni se luptă de 3 zile cu incendiul care a cuprins pădurile aflate la nici 20 de kilometri de coasta mării mediterane, plină de turişti. Pentru ei, pericolul este încă departe, însă pentru localnicii din satele din munte, coşmarul este cât se poate de real.

Echipele de pompieri vin şi pleacă. Ei au timp doar să realimenteze cu apă.

Toată noaptea a fost o luptă cu flăcările. Speranţa pompierilor stă şi în schimbarea vremii, care nu a fost deloc
de partea lor. Un fenomen ciudat a fost resimţit de locuitorii din zonele apropiate de foc.

Cea mai mare temperatură resimţită în toată istoria regatului iberic a fost de 47.2. Meteorologii spun că valul de căldură va trece zilele acestea şi că temperaturile vor reveni la normal. Milioanele de turişti sunt nevoiţi să stea la cazare sau să caute locuri cu umbră.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt