Ştafeta torţei Jocurilor Olimpice continuă

Ştafeta torţei Jocurilor Olimpice continuă

Au mai rămas 91 de zile până la începerea Jocurilor Olimpice! Până în acest moment Flacara olimpică a travesrat 14 prefecturi din Japonia şi va ajunge la Tokyo pe 23 iulie când va avea loc deschiderea Olimpiadei!

Cel mai important eveniment de dinaintea începerii Jocurilor Olimpice, ştafeta torţei olimpice a început pe 26 martie în Fukushima. Flacăra care urma să fie trimisă la Tokyo anul trecut, a fost ţinută aprinsă timp de un an ca un semn al speranţei pentru mometele grele prin care trece omenirea. Flacăra a fost aprinsă pe 12 martie 2020 cu ajutorul razelor soarelui în apropierea templului Herei din Olympia, Grecia, şi a aterizat în nord-estul Japoniei, într-o regiune special aleasă ca simbol al reconstrucţiei zonelor devastate de tsunami-ul din 2011 şi al accidentului nuclear de la Fukushima. A fost pentru prima oară în istoria Jocurilor Olimpice când ceremonia de dechidere s-a ţinut fără public. Cei care au aprins flacăra au fost Tadahiro Nomura şi Saori Yoshida. Nomura este singurul sportiv de judo din lume care a câştigat 3 medalii de aur olimpice la rând iar Yoshida a câştigat nu mai puţin de 13 titluri modiale şi 3 medalii de aur olimpice la categoria luptelor libere. Torţa a străbătut deja 14 prefecturi din totalul de 47 în care aceasta va ajunge până la începerea Jocurilor Olimpice, pe 23 iulie.
Autorităţile au anunţat că vor face tot posibilul pentru a menţine pandemia sub contol şi că vor lua toate măsurile necesare pentru ca Jocurile Olimpice din acest an să se desfăşoare în condiţii de maximă siguranţă.

Chiar dacă anul acesta, Jocurile Olimpice ar trebui să se ţină într-un mod restrâns comparativ cu anii anteriori, pandemia ar putea impune o nouă amânare. Asta după ce Japonia a declarat din nou stare de urgenţă, pentru a treia oară, în Tokyo şi alte 3 prefectur. Starea de urgenţă începe pe 25 Aprilie şi ar trebui să se încheie pe 11 Mai.

Afla mai multe desprejocurile olimpicestafetatorta
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt