Talibanii au început să-şi numească oamenii într-un guvern interimar. Un fost deţinut la Guantanamo este ministru al Apărării

Talibanii au început să-şi numească oamenii într-un guvern interimar. Un fost deţinut la Guantanamo este ministru al Apărării

Talibanii au preluat în 15 august 2021, controlul în Kabul şi, practic, asupra întregului Afganistan. Ultimul bastion necucerit este aeroportul situat la nord de Kabul, unde forţe americane şi ale aliaţilor organizează evacuarea propriilor cetăţeni, dar şi a miilor de afgani care nu vor să trăiască sub un regim taliban. Talibanii au promis că vor fi paşnici şi nu vor încălca drepturile civililor, însă situaţia este departe de a putea fi catalogată drept stabilă.

SUA a evacuat 88.000 de oameni din Kabul. Militarii pleacă ultimii

Armata americană îşi va continua eforturile de evacuare de la aeroportul din Kabul până la termenul limită de 31 august dacă este nevoie, dar în ultimele două zile prioritatea va fi transportul trupelor şi echipamentului militar americane, a anunţat miercuri Pentagonul.

Generalul-maior William Taylor, din partea Statului major al armatei SUA, a declarat într-o conferinţă de presă că peste 10.000 de oameni se află în prezent la aeroportul din Kabul aşteptând să fie evacuaţi din Afganistan, scrie Agerpres, preluând Reuters.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt