Talibanii au susţinut prima conferinţă de presă încercând să convingă Planeta că au faţă umană

Talibanii au susţinut prima conferinţă de presă încercând să convingă Planeta că au faţă umană

Purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, a apărut pentru prima dată în faţa camerelor de filmat, într-o conferinţă de presă, după preluarea puterii în Afganistan. Acesta spune că „după 20 de ani de luptă am expulzat străinii”. În cadrul conferinţei, talibanii au încercat să prezinte o faţă umană, garantând că nimeni nu va fi interograt sau urmărit, că presa va fi liberă, iar femeile vor fi respectate în limitele legii sharia.

Principalele declaraţii ale talibanilor:

  • Acesta este un moment de mândrie pentru întreaga naţiune. Vrem să ne asigurăm că Afganistanul nu mai este un câmp de luptă şi o zonă de  conflict.
  • I-am iertat pe toţi cei care au luptat împotriva noastră. Animozităţile au ajuns la sfârşit. Nu vrem duşmani externi sau intern.
  • Nu vrem să vedem haos în Kabul. Planul nostru era să ne oprim la porţile Kabulului, astfel încât procesul de tranziţie să poată fi finalizat fără probleme.
  • Dar, din păcate, guvernul anterior a fost atât de incompetent, forţele lor de securitate nu au putut face nimic pentru a asigura securitatea. Trebuia să facem ceva. A trebuit să intrăm în Kabul pentru a asigura securitatea locuitorilor.
  • Aş dori să asigur comunitatea internaţională că nimeni nu va fi rănit. Nu vrem să avem probleme cu comunitatea internaţională.
  • Avem dreptul să acţionăm conform principiilor noastre religioase. Alte ţări au abordări, reguli şi reglementări diferite, afganii au dreptul de a avea propriile reguli şi reglementări în conformitate cu valorile noastre.
  • Noi suntem dedicaţi drepturilor femeilor în limitele legii shariei (legea islamică). Vor lucra umăr la umăr cu noi. Am dori să asigurăm comunitatea internaţională că nu va exista nicio discriminare.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt