Ţările care rămân fără apă. Seceta face pământul nelocuibil, alimentează furia oamenilor şi duce la moarte

Ţările care rămân fără apă. Seceta face pământul nelocuibil, alimentează furia oamenilor şi duce la moarte

Orientul Mijlociu se confruntă cu o criză a apei fără precedent, iar mai multe părţi ale acestuia riscă să devină nelocuibile. Regiunea a fost în ultima vreme martora unei secete atât de puternice şi a unor temperaturi atât de ridicate încât acestea abia puteau fi tolerate de oameni. Din cauza schimbărilor climatice şi a gestionării necorespunzătoare a apei, previziunile pentru viitorul acestei resurse vitale sunt sumbre, potrivit unei analize CNN

Feriboturile care odinioară transportau turiştii către insulele mici din lacul Urmia din Iran stau ruginite, incapabile să se deplaseze, pe ceea ce devine rapid o câmpie sărată. Cu doar două decenii în urmă, Urmia era cel mai mare lac din Orientul Mijlociu, economia sa locală fiind un centru turistic înfloritor cu hoteluri şi restaurante.

„Oamenii veneau aici pentru a înota şi pentru a folosi noroiul în scopuri terapeutice. În general, se cazau pentru cel puţin câteva zile”, a declarat Ahad Ahmed, un jurnalist din fostul oraş port Sharafkhaneh, în timp ce le arăta jurnaliştilor de la CNN fotografii cu oameni care se bucurau de acest lac în anul 1995.

Afla mai multe desprefara apafara mancarefurieseceta
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt