Triunghiul amoros de la Palat

Triunghiul amoros de la Palat

Anul acesta, Regina Elisabeta a II-a şi-a exprimat, pentru prima oară dorinţa ca soţia fiului său, Camilla, să fie desemnată regină consoartă atunci când Charles va urca pe tron. Până acum, Camilla, în vârstă de 74 de ani, cu un an mai mare decât soţul său, era numită prinţesă consoartă. Cei doi s-au căsătorit în 2005, la 9 ani de la divorţul lui Charles de Lady Diana şi de la încheierea celui mai tumultuos şi scandalos mariaj din istoria recentă a monarhiei britanice.

Trecutul zbuciumat şi controversatele poveşti de iubire ale lui Charles cu Camilla şi Diana au ţinut, ani la rândul, prima pagină a tabloidelor. Charles a cunoscut-o pe Camilla în 1971, la un meci de polo. Charles este nevoit să plece însă câteva luni în Marina Regală. La întoarcere, o găseşte pe Camilla logodită cu Andrew Parker Bowles.

Pe Diana, Charles o cunoaşte în 1977. De-abia peste trei ani începe să fie interesat de ea, iar relaţia evoluează rapid. Pe 29 iulie 1981, moştenitorul Coroanei Britanice se căsătorea cu Diana Spencerî la St. Paul's Cathedral din Londra. A fost cel mai mare eveniment de acest fel din lume, urmărit de peste 750 milioane de oameni. Mireasa a purtat o rochie cu o trenă lungă de peste 8 metri şi o diademă cu nestemate. Diana devine Prinţesă de Wales la 20 de ani.

La doar câteva luni după nuntă, cuplul regal anunţă venirea pe lume a primului copil, Prinţul William.. După doi ani, urmează Harry, şi, precum mărturisea Diana mai târziu, această perioadă îi apropie pe cei doi soţi. Nu trece însă mult şi Charles ajunge din nou în braţele Camillei.

Charles a a susţinut însă că a rămas fidel mariajului „până când a devenit irecuperabil de distrus”. Cuplul se desparte oficial în 1992, iar publicul află, pe rând, de tentativele de sinucidere ale Printesei de Wales, de suferinţele provocate de bulimie şi anorexie, dar şi de aventurile sale.

Diana povesteşte că nu mai suporta viaţa alături de Charles şi o considera o tortură. În 1996, la sfatul Reginei Elisabeta, cei doi divorţează. Diana primeşte 17 milioane de lire sterline, dar pierde titlul de Alteţă Regală.

Peste numai un an,, Diana moare în tragicul accident de maşină de la Paris, împreună cu iubitul ei, Dodi Al Fayed. Dacă divorţul îi atrăsese lui Charles destulă antipatie , moartea fostei sale soţii declanşează un val de durere în Regatul Unit, iar opinia publică se întoarce şi mai puternic împotriva lui. Ani de zile, a fost cel mai antipatizat membru al familiei regale.

Prinţul revine oficial la Camilla Parker Bowles, probabil singura sa iubire adevărată, şi îşi reface viaţa alături de ea. În 2005, ea primeşte inelul de logodnă care i-a aparţinut bunicii lui Charles, iar cei doi se căsătoresc într-o ceremonie privată organizată la Windsor.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt