Ucraina nu confirmă a doua rundă de negocieri cu Rusia. „Nu se ştie când vor avea loc”

Ucraina nu confirmă a doua rundă de negocieri cu Rusia. „Nu se ştie când vor avea loc”

Ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba a evitat să confirme că o a doua rundă de negocieri cu Rusia va avea loc miercuri, aşa cum a sugerat anterior Moscova, transmite EFE.

„Momentan nu se ştie când vor avea loc noi negocieri”, a precizat Kuleba într-un mesaj video difuzat pe Facebook, conform Agerpres.

Anterior, consilierul prezidenţial ucrainean Mihailo Podoliak a declarat pentru Reuters că este avută în vedere posiblitatea organizării de noi discuţii cu partea rusă, dar că este nevoie de „o agendă substanţială”.

Kremlinul a anunţat că cea de-a doua rundă de negocieri ruso-ucrainene privind un posibil acord de încetare a focului în Ucraina poate avea loc miercuri.

„Astăzi (miercuri - n.r.), în a doua jumătate a zilei, spre seară, delegaţia noastră se va afla la locul (reuniunii), aşteptându-i pe negociatorii ucraineni”, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, în conferinţa sa de presă zilnică.

Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, a afirmat că Rusia este gata pentru următoarea rundă de negocieri cu Ucraina, dar că „puterea de la Kiev tărăgănează procesul de negocieri la indicaţiile SUA”, a relatat agenţia de presă RIA, preluată de Reuters şi de Agerpres.

O nouă rundă de discuţii ar urma să aibă loc miercuri, a anunţat marţi publicaţia ucraineană Zerkalo Nedeli, citată de agenţia oficială de presă rusă TASS. O altă media ucraineană, Glavkom, citând surse din delegaţia ucraineană, a dezvăluit termenii avansaţi de părţi în timpul primei întâlniri. Potrivit acesteia, Rusia i-ar fi cerut Ucrainei să aprobe în parlament statutul de neutralitate al ţării şi să organizeze un referendum pe această chestiune.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt