Ucraina: Nu ne predăm

Ucraina: Nu ne predăm

Rusia a transmis un ultimatul Ucrainei ca sa depună armele şi să predea oraşul Mariupol, care găzduia până de curand
aproape jumătate de milion de oameni. Răspunsul Kievului a fost ferm ”Nu ne predăm”. Comunitatea internaţională
ameninţă Kremlinul cu noi sancţiuni. Guvernele din ţările membre ale Uniunii Europene vor analiza un posibil embargio asupra petrolului rusesc.

” Depuneţi armele. S-a dezvoltat o teribilă catastrofă umanitară. Toţi cei care depun armele au garantată ieşirea în
siguranţă din Mariupol. ”

Indemnul nu i-a speriat insa pe ucraineni.

Nu poate fi vorba de nicio capitulare sau de depunerea armelor. Am informat deja partea rusă despre acest lucru. Am scris: În loc să pierzi timpul cu opt pagini de scrisori, deschide un coridor. Am informat ONU şi CICR. Acum aşteptă, o reacţie din partea comunităţii internaţionale. Aceasta e o manipulare deliberată şi luare de ostatici.”

Comunitatea internaţională nu exclude noi sancţiuni împotriva Rusiei. Ministri europeni de Externe se reunesc la Bruxelles si discută ce alte sancţiuni vor fi aplicate Kremlinului şi care vor afecta sectorul energetic La randul sau. SUA a anunţat că va impune noi măsuri care vor lovi puternic economia rusească, in principal legate de petrol si gaze.

Preşedintele Ucrainei compară invazia Rusiei cu Al Doilea Război Mondial.

Pentru o mai bună informare a ucrainenilor si a preveni propagarea de informatii false, preşedintele Volodimir Zelenski a anuntat că a semnat un decret care reuneşte toate canalele naţionale de televiziune într-o singură platformă

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt